He/רשימות דיוור

From GnuCash
Revision as of 09:07, 30 July 2021 by Avma (talk | contribs) (Move categoty to top)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
שפות אנגלית גרמנית עִברִית

כללי

הפורום הרישמי
רשימות התפוצה של גנוקאש הן דרך שימושית לתקשר עם מפתחים ומשתמשים. באמצעותם תוכלו לקבל עזרה על אופן השימוש גנוקאש, להציע הצעות לשימוש בגנוקאש או אפילו כיצד לשפר אותה. שימו לב שגנוקאש משתמשת ב- 'רשימות דיוור' ולא בפורומים. רשימות דיוור משתמשות בדוא"ל כדי לתקשר אל ועם קבוצת המנויים. לאחר ההרשמה, אדם מתקשר עם הרשימה באמצעות הודעות דואר אלקטרוני רגילות המופנות לכתובת הרשימה.

הכרזות

gnucash-announce היא רשימת תעבורה נמוכה, לקריאה בלבד להודעות חשובות כמו שחרור מהדורה חדשה ונפילות שרת. קבוצת היעד היא מתחזקי חבילות ואחרים, שלטעמם הרשימות הרגילות 'רועשות' מדי.

הכרזות אלה נשלחות גם אל gnucash-user ו- gnucash-devel, כך שאין צורך להירשם כמנוי, אם אתם כבר מנוים אל אחת מהרשימות האללו.

רשימות משתמשים

צוות גנוקאש, יחד עם משתמשים מנוסים, יענו על שאלותיכם לגבי אופן ההשימוש בגנוקאש ב-gnucash-user וברשימות התפוצה היעודיות לשפות מטה.

רשימות קיימות

פרטי רשימה [1] ארכיב
אנגלית (ארה"ב) gnucash-user gnucash-user
גרמנית gnucash-de gnucash-de
ספרדית gnucash-es gnucash-es
צרפתית gnucash-fr gnucash-fr
איטלקית gnucash-it gnucash-it
הולנדית gnucash-nl gnucash-nl
פורטוגזית (ברזיל) gnucash-br gnucash-br
  1. גם רישום וניהול של חשבונכם

שפות חדשות

אם - בדרך כלל צוות מתרגמים - מעוניין לתחזק רשימה בשפה משלו, בקשו ב- gnucash-devel וספקו את המידע הבא:

שם השפה,
קוד ISO של השפה,
כתובת(ות) דוא"ל של
בעלי הקבוצה וכחלופה
אחד או יותר חברי קבוצה.

חברות ברשימות דיוור

נהוג להצטרף (להירשם) לרשימת התפוצה.

  • פוסטים של אלו מבינכם שאינם חברים, 'ימתינו בתור' עד שיאושרו על ידי מנחה.

בעת ההרשמה תתבקשו להזין את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם וססמה על מנת שניתן יהיה לאמת שינויים עתידיים במנוי שלכם.

עצה
היו מחושבים בבחירת כתובת הדוא"ל שלכם למנוי, מכיוון שהכתובת תהיה חשופה למרשתת.

כיצד נרשמים

קימות שתי שיטות חלופיות:

GnuCash Mailing Lists.png

    • ומלאו בטופס את החלק "מנוי ל-":

GnuCash List Subscription Form.png

  • על ידי משלוח דוא"ל ל- gnucash-<list>-request@gnucash.org:
    משלוח פקודה ישירות לשרת mailman על ידי משלוח הודעת דוא"ל ריקה כלומר דוא"ל ל: gnucash-user-request@gnucash.org עם המילה 'subscribe' באנגלית, בשורת הנושא.

ניהול רשימות דיוור

ב- gnucash.org

רשימות הדיוור של גנוקאש מונגשות על ידי שרת mailman המאפשר למשתמשים להירשם כמנוי, לבטל את המנוי, ולחלופין לנהל את המנוי שלהם ברשימות הקיימות השונות. לדוגמה, ניתן לתצר את ההגדרות כמנוי כך, שיתאפשר לפרסם ברשימה, אך לא לקבל הודעות דוא"ל מהרשימה. ניתן לתצר הגדרות אלה

  • דרך מנשק המרשתת, כלומר לבטל רישום מנוי ב-gnucash-user:

Unsubscribe.jpg

עצה
השרת ישיב לבקשתhelp בשורת הנושא עם רשימת פקודות אפשריות.
הערה
אל תשכחו לבטל גם את הרישומים לכל משקפי רשימות צד שלישי בו השתמשתם, אחרת תמשיכו לקבל הודעות רשימה מאותם אתרים.

שיטות גישה חלופיות של צד שלישי

קיימת אפשרות גישה חלופית לחלק מרשימות התפוצה של גנוקאש באמצעות Nabble ו- Gmane. אתרים אלה אינם חלק מפרויקט גנוקאש או מתחזקים על ידנו ואינם מנוהלים על ידי שרת רשימת התפוצה של גנוקאש.

  • היכולת לפרסם באתרים אלה אינה רושמת אתכם כמנויים על רשימת התפוצה, ולכן ההודעות שלכם עדיין ימתינו בתור עד לאישורן, עד שתירשמו בפועל לרשימה.
  • במידה ותחליטו לבטל את הרישום, עליכם לעשות זאת גם באתר-המשקף צד שלישי המסוים וגם ברשימת התפוצה של גנוקאש. אם, לאחר הביטול, אתם עדיין מקבלים הודעות דוא"ל מהרשימה, נא לבדוק שוב את חשבונכם באתר-המשקף צד השלישי בו השתמשתם.
  • Nabble מסתירה כתובות דוא"ל, אך הן אינן מוסתרות במערכות אחרות.

מגבלות

  • תגי HTML "יופשטו". לכן עדיף לשלוח מלל פשוט.
    • בכלל זה תמונות המשובצות בגוף ההודעה. על מנת לכלול צילומי מסך, נא לצרף אותם כצרופה(ות).
  • גודל הצרופות מוגבל ונקבע על ידי המנחה של הרשימה האמורה.

נטיקה (Netiquette)

"נטיקה (הלחם של "נט" (=רשת) והמילה הצרפתית "Etiquette"; גם: נימוסי אינטרנט; בצרפתית: Nétiquette) היא אתיקה ברשת האינטרנט היוצרת כללי נימוס ונורמות התנהגותיות שהפכו חלק אינטגרלי מתרבות האינטרנט, ומשמשים לצורך תקשורת נכונה וחיובית באינטרנט. נטיקה היא התשובה לשאלה מהן אמות המידה להתנהגות במרחב האינטרנטי

מעבר לנטיקה כללית, מומלץ בחום להשתדל ולעקוב אחר ההנחיות הבאות:

  • לפני ששאלים שאלה ברשימות הדוא"ל, נא לבדוק האים שאלה כזו או דמה לה נשאלה ו/או נענתה כבר בעבר. תוכלו לעשות זאת על ידי חיפוש בארכיוני הרשימה (ראו להלן) וכן על ידי בדיקת שאלות נפוצות.
  • לפני שאתם שולחים את ההודעה הראשונה שלכם נא להשבת כל מענה אוטומטי ככל שכזה מוגדר בתוכנת הדוא"ל בה אתם משתמשים. זה פשוט מעצבן אנשים שעונים לכם, ואתם אלולים "להזרק" מהרשימה.
  • נא לא לשלח דוא"ל פרטי/אישי לחבר-רשימה אחר אלא אם כן הוזמנתם לעשות כן במפורש. רשימות התפוצה מיועדות לדיון ציבורי, ומנויים לרשימה לרוב אינם אנשי תמיכה טכנית. השאירו את שאלותיכם ברשימה. על השאלות שנשאלו ברשימה, יכול לענות כל אחד מכלל בסיס המנויים שיבחר לסייע, מה עוד ששאלותיכם עשויות להענות על ידי אדם אחר מכפי שצפיתם. בנוסף, דיונים בבעיות מסוימות שישמרו וייותרו ברשימה, יישמשו כמשאב למשתמשים עתידיים העשויים להיתקל בבעיות דומות.
  • מסיבה זו, אתם גם מתבקשים להשתמש באפשרות השב לרשימה או השב לכולם ולהמנע משימוש בהשב (לשולח).
  • לפעמים הודעות נשלחות למספר רשימות תפוצה, דבר שעלול לגרום למפרסום צולב תופעה שאנו מבקשים למנוע. לכן, כאשר אתם עונים על הודעה, הקפידו להסיר את כל הרשימות האחרות מלבד אחת מ- TO: ו- CC: .
  • המנעו מחטיפת שרשורים! אם אתם מפרסמים נושא חדש או שואלים שאלה חדשה, במקום לענות, הקפידו להשתמש ב חיבור הודעה ,הודעה חדשה, או לחצן כתיבה בלקוח הדואר שלכם. על ידי כך הנושא שלכם יופיע בנפרד ויהיה קל למצוא אותו. אבל אם פשוט תלחצו על השב ותערכו את שורת הנושא, לקוחות הדואר של המשתמשים האחרים יתייחסו להודעה שלכם כתשובה בשרשרת הנושא עליו עניתם ושני הנושאים יתערבבו יחד.
  • השתמשו במלל רגיל במקום בתבנית html בלקוח הדוא"ל שלכם - שרת הדואר "מפשיט" ומסיר תגי HTML כדי להפחית דואר זבל.
  • אפשר ומתר להשתמש בקבצים מצורפים , צילומי מסך למשל, או קבצי דוגמה קטנים. אבל, תמונות מוטבעות בגוף הודעת הדוא"ל (העתק הדבק) מוסרים מההודעה, ללא כל התראה.
  • במידה ואתם עונים על נושא שקיבלתם באמצעות הלקט היומי שלכם , דאגו להחליף בנושא את gnucash- <list> Digest ... בזה מהשרשור עליו אתם עונים.
  • הפשיטו מתשובתכם חלקים לא נחוצים' של הציטוט.
  • הוספת משפט סיום להודעה בלשון:
  • תודה, זה פתר את הבעיה שלי.,
  • דווחתי על בעיה/בקשה לשיפור ב- https://bugs.gnucash.org/show_bug.cgi?id=123456 או
  • מצטער, אבל אני מרים ידיים בגלל ...
  • אבל, אין צורך להמשך מעקב. תודה רבה.
יהיה בסדר גמור. זה יעזור למשתמשים אחרים, המחפשים בארכיב, להבין היכן להמשיך או להחליט באם לבצע את ההוראות או לא.
  • לכל רשימה יש מנחה. המנחה מקבל את ההחלטות הסופיות באם הודעוה תתקבל או לא, המנחה יכול גם להחליט להשעות חברות ברשימה על פי שיקול דעתו. הודעות ברשימה הנחשבות משלהבות, דואר זבל או המכילות שפה פוגענית עלולות להוביל להשעיה. נטיקה מספקת הנחיות כלליות.

רשימות דיוור לנושאי פתוח

קהילת גנוקאש מנהלת גם מערך נפרד של רשימות תפוצה המיועדות לדיון בפתוח השוטפת של גנוקאש, לרבות הפצת "תיקוני טלאי", עזרה בבדיקות או דיון בכיווני פיתוח עתידיים. נא לא להשתמש ברשימות אלה לשאלות שימוש בגנוקאש. שאלות שימוש יש לשלוח ל- gnucash-user או לאחת מרשימות התפוצה האחרות שהוזכרו לעיל.

  • gnucash-devel: קובצת דיון פתוח האמיתית ו-
  • ערמה של רצימות צפייה:
    • gnucash-patches: רשימה לקריאה בלבד המכילה רק הודעות הידור ודחיפה לגיט,
    • gnucash-changes: רשימה לקריאה בלבד המכילה הבדלי הידור.

להגשת תיקוני טלאי, נא להשתמש בבוגזילה מכיוון שברשימות התפוצה הם נשכחים בקלות רבה מדי.

ארכיב רשימות דיוור

דיונים קודמים ברשימות התפוצה נשמרים בארכיב מסויים לרשימה, אותם ניתן לראות בכתובת שרת mailman.

חיפוש ברשומות הארכיב

נכון לעכשיו, לא קיים באתר מנגנון לחיפוש ברשימות התפוצה וקישור החיפוש בעמוד הארכיב לא עובד.

במקום זאת, נסו להשתמש במונח "site:lists.gnucash.org" בגוגל או ביאהו! לחיפוש בארכיב, לדוגמה, http://www.google.com/search?q=site%3Alists.gnucash.org+string+to+search .

מניעת דואר זבל

שרת רשימת התפוצה של גנוקאש מריץ מספר בדיקות כדי להפחית את כמות דואר הזבל (ספאם) שנאספת בתורי הדוואר (mailman) .בנוסף למסנני התוכן הרגילים ולרשימות DNS שחורות, השרת משתמש גם בשיטת אימות-שולח וב- greylisting כדי לוודא שמקור הדוא"ל הוא אכן מחשבון דוא"ל חוקי. למרבה הצער זה עלול להשפיע על יכולתכם לשלוח הודעות לרשימת התפוצה אם אתם משתמשים באחת מחברות הדוא"ל העקריות והן אינן פועלות לפי הכללים.

"יותר מדי ניסיונות חוזרים"

לדוגמה, אם אתם מקבלים דוא"ל חוזר עם הודעה בסיגנון הבא:

... while talking to lists.gnucash.org.:
>>> DATA
<<< 550 5.7.1 <gnucash-user@gnucash.org>... sender <me@my.domain> via [10.20.30.40] to <gnucash-user@gnucash.org> rejected, too many recent retries
550 5.1.1 <gnucash-user@gnucash.org>... User unknown
<<< 503 5.0.0 Need RCPT (recipient)

פירוש הדבר שספק הדוא"ל שלכם כשל בבדיקות אימות-השולח (כלומר, הוא מקבל דואר לכל כתובת), ואז כשהוא משתמש ב-greylist זה מעביר את ההודעה מחדש פעמים רבות מדי (יותר משלוש) בחלון זיהוי דוא"ל הזבל (חמש דקות). ברגע שזה קורה, אתם נכנסים לאחר כבוד לרשימה השחורה של רשימת התפוצה. למרבה הצער, אתם לא יכולים לעשות הרבה מלבד להמתין עד שהרשימה השחורה תתפוגג (כשבוע). אתם יכולים אולי להתלונן אצל ספק הדוא"ל שלכם, או לעבור לספק ידידותי יותר, או פשוט להשתמש בכתובת דוא"ל אחרת.

אין דרך לאפס את הרשימה השחורה באופן ידני, אז נא לא לשלוח שאלות בנושא. אנו מתנצלים על אי הנוחות שלכם, אבל לעיתים נדירות קורה שהמנגנון הזה משפיע גם על משתמשים אמיתיים. אם נפגעתם מכך, אנו מצטערים, אך חשוב להבין שזו בעיה בצד הספק שלכם ואין בידנו כל דרך לתקן זאת, בסופו של דבר.

"מדיניות ציון סיבת דוא"ל זבל גבוה מדי"

אם בזמן השליחה צצה התראה, עם הודעה משהו בסיגנון,


An error occurred while sending mail. The mail server responded:  5.7.1  Reject for policy reason spam score too high. If you believe this is an error please contact support and reference this code: gggruggvucftvghtrhhou …[hundreds of characters omitted for brevity]… vrhfuihiivgeptd. Please check the message and try again.

הסבר אחד יכול להיות שההודעה שלכם נראית יותר מדי דומה לדואר זבל, ופחות מדי כמו תרומה לרשימה התפוצה. במיקרה כזה כדאי לשקול לנסח את ההודעה מחדש, או למחוק חומר חיצוני מצוטט. הסבר נוסף עשוי להיות ששלחתם לרשימת התפוצה יותר הודעות מהרגיל. אז מה עושים? פשוט ממתינים בערך 12 שעות ומנסים שוב.

למרות משפט העידוד בהודעת השגיאה שמתקבלת בלשון "צורו קשר עם התמיכה"(המתייחסת ככל הנראה לקבוצת התמיכה של ספק הדוא"ל של gnucash.org), אין באמת דרך טובה ליצור איתם קשר. פשוט צריך רק להמתין.